Program hösten 2019

Sönd 11/8

Utflykt till Hyllie söndagen den 11/8
Vi fortsätter fotografera arkitektur med Antony.
Samling på torget utanför tågstationen i Hyllie kl 10.00
Vi fotograferar ca 2tim och åker sedan till Malmö för lunch
och fortsätter fotografera.
Evenemang kommer på facebook

Tisd 20/8

Vi hälsar nya som gamla medlemmar välkomna till höstens aktiviteter.

Genomgång inför klubbtävling 4 tema dubbelexpo. Bästa bilden tagen mellan 15 juni-15 aug, inl. Dropbox max 3 st.

Inlämning till kretsfoto i Tyringe börjar närma sig. inlämning via DROPBOX Info om tävlingen här

Tisd 27/8

Utefotografering Borstahusen, samling 18:30 för gemensam transport till borstahusen

Tisd 3/9

Poträttfoto i naturligt ljus, utomhus. Ramlösa Brunnspark.

Tisd 10/9

Bildvisning från utekvällen i Borstahusen.

Inge visar bilder och berättar om resan 2019 till Nepal.

17/9

Marie Kantermo, fotograf och kursledare kommer till oss. Kvällen är indelad i två delar. Bildvisningen Skogen som motivområde. Skogen är ett ofta återkommande motiv i Maries bilder. Hon visar och berättar om arbetet bakom bilden.
Att ge och ta emot bildkritik kan vara knepigt. Att prata bild och bra bildkritik är ett område som ligger Marie Kantermo varmt om hjärtat. Under kvällen kommer vi lära oss ett enkelt sätt att arbeta med bildkritik.
Besök gärna henne på Facebook och Instagram

Klubbtävling 4 Dubbelexponering Inlämning Dropbox. Se vidare under tävlingar.
Redovisning 15/10

24/9

Bildkritik Grupparbete. Ta med en bild på usbminne, som ska redigeras av någon.

1/10

Redigering i mobiltelefon, vilka program finns

8/10

Redovisning och diskussision edit av annans bild

15/10

Redovisning av klubbtävling 4 Dubbelexponering

Klubbtävling 5 tema Dimma Inlämning Dropbox. Se vidare under tävlingar.
Redovisning 19/11

22/10

Föreläsning. Thomas Örn Karlsson visar och berättar om svartvit fotografering.

Thomas Örn Karlsson började som naturfotograf och har haft det nordiska landskapet som sin arbetsplats. Han har varit involverad i flera miljöprojekt för olika organisationer, senast en kampanj för att skydda svenska floder. Konstnärligt har han dragit sig mot fältet fantasi, science fiction och skräck, med utställningar i New York, Spanien och Stockholm, Portugal. Han är den nuvarande gästillustratören av tidningen Messengers from the Stars. Thomas arbetar för närvarande som ambassadör för Olympus och Focus Nordic han reser världen för att söka inspiration till framtida böcker. och arbetar för närvarande med en roman och filmatisering av boken i gränsen mellan den virtuella verkligheten och den fysiska världen som kommer att publiceras på Skymning Förlag år 2019 och premiären kommer äga rum i Paris 8 oktober med bilder av Thomas Örn Karlsson och Text av Martin Simonson, filmen kommer har premiär i Paris i samband av en utställningen där.

29/10

5/11