Program hösten 2018

Tisd 21/8

Varmt välkomna nya som gamla medlemmar till höstens första träff som vi startar med en tävling. Under perioden 1/6-31/7 är det dags att tänka ”Sommarbild” och därefter väljer du ut max 2 bilder och lämnar in den onamnad i vår Dropbox Sommarbild. HÄR skickar ni in bilderna

Vi kommer att genomföra en sluten omröstning av inlämnade bilder den 21/8 och följande priser kommer att utdelas:

1a Pris: Medlemsavgift höst 2018

2a Pris: Fri entré till Peter Nilssons föreläsning den 11/9

3e Pris: Valfri bok ur klubbens fina bokpriser

Tisd 28/8

Presentation av klubbtävling 2 med tema djur.

Tisd 4/9

Utefotografering med tema"Svartvitt". Samling 19.00 utanför Sundsbussarna. Redovisning 25/9

Påminnelse! Anmälan senast 16/9

Fotomara i Åstorp 22/9, samling 9.00 i kulturhuset Björnen Åstorp.

Fototid 9.30 till 13.30. Inlämning 12-13.30 Kostnad 70 kr kontant.

Bild 1-10 tas enligt mottolistans ordning. En bild per motto! Bild 11 är startnumret, utom tävlan. Tomt minneskort vid start. Det är inte tillåtet att radera bilder och ta om bilden. Bilderna tas i jpg och har kontinuerlig numrering. Bilderna kommer att publiseras på Åstorps FK s hemsida. Redovisning Torsd 18/10 kl 19.00 Björnen Åstorp. Anmäl om ni kommer här

Tisd 11/9

Peter Nilsson kommer på besök och är en landskapsfotograf som bor i Malmö.

Under de senaste åren har han gjort ett flertal höstresor till landskapen i sydvästra USA.

Naturen i det här ökenområdet är fantastisk med märkliga former och färger i sandstenen.

Peter kommer i sin bildvisning ”Resa i Canyonland” bjuda på sprakande höstfärger, stora landskap och trånga canyons från mer eller mindre kända platser.

Han har också gett ut en bok med samma namn som det kommer finnas möjlighet att få signerad.

Peter är medlem i Natufotograferna/N och den sydsvenska föreningen PhotoNatura/PN.

Föreläsningen kostar 50:- för alla - fika ingår :D

Betalning: PG 116722-0 + ditt namn och Peter Nilsson.

Sönd 16/9

Sista anmälningsdag till fotomaran i Åstorp 22/9

Påminnelse! Anmälan senast 16/9

Fotomara i Åstorp 22/9, samling 9.00 i kulturhuset Björnen Åstorp.

Fototid 9.30 till 13.30. Inlämning 12-13.30 Kostnad 70 kr kontant.

Bild 1-10 tas enligt mottolistans ordning. En bild per motto! Bild 11 är startnumret, utom tävlan. Tomt minneskort vid start. Det är inte tillåtet att radera bilder och tam om bilden. Bilderna tas i jpg och har kontinuerlig numrering. Bilderna kommer att publiseras på <Åstorps FK s hemsida. Redovisning Torsd 18/10 kl 19.00 Björnen Åstorp. Anmäl om ni kommer här

Tisd 18/9

Vi har bjudit in Höganäs Fotoklubb att närvara vid bildvisning av försommarens gemensamma fotoevenemang ”Djurparken i Helsingborg”.

Klubbtävling 3 Tema Macro Inlämning Dropbox

Redovisning 23/10

Torsd 20/9

Vi åker in till Helsingör och besöker Fotoklubben Kronborg. Vi åker med 18.00 med Scandlines. Kom i tid så ni inte missar färjan.

Tisd 25/9

Redovisning av vår utefotografering med tema svartvitt.

Tisd 2/10

Bröllopsfoto. Johan och Andreas, tillsammans med Studiogruppen, är värdar för kvällens evenemang.

Sönd 7/10

Utflykt till Jægersborgs hjortpark i Danmark. Vi fotograferar bla Kronhjort. Medtag fika. Tid för avfärd kommer, och samåkning som gäller.

Tisd 9/10

Tisd 16/10

Finding my Scotland

Erland Leide (www.rimor.se) har återkommit till Helsingborg efter ett par år i Skottland. Under sin tid i Skottland har Erland utforskat landet och dess landskap i sällskap med kameran. Naturen är väldigt omväxlande och man möter nya vyer och miljöer runt efter i stort sett varje kurva på vägen. En härlig och utmanande plats för en landskapsfotograf alltså. En del av bilderna denna kväll kommer också visa på den rika historian, miljöerna och traditionerna som skottarna är så stolta för.

Erland är medlem i Helsingborgs Fotoklubb och bildföreningen Photonatura/PN

Tisd 23/10

Fotohistoriker Ewa Dahlman kommer på besök. Hon hade ett framträdande på Dunkars förra året, som hette " Kvinnor bakom kameran".

Föreläsningen kostar 50:- för medlemmar 100 kr för utomstående - fika ingår :D

Betalning: PG 116722-0 + ditt namn och Ewa Dahlman..

Redovisning av Klubbtävling 3, Tema Macro

Tisd 30/10

Tisd 6/11

Per-Anders Pettersson (f.1967, Borås) är dokumentärfotograf baserad i Kapstaden, Sydafrika sedan 2001. Han har hela den Afrikanska kontinenten som arbetsfält, med internationella tidskrifter som uppdragsgivare. Han var tidigare bosatt tio år i New York där han gjorde nyhetsjobb runt om i världen.

Hans bilder har vunnit en lång rad priser och utmärkelser i bland annat World Press Photo, NPPA, och Unicef Photo of the Year och han har haft flertalet separatutställningar i såväl Sverige som internationellt.

Per-Anders jobbar även med flertalet egna större projekt och han har kommit ut med två böcker under senare år: ”Rainbow Transit” 2013, om 20 år av demokrati i Sydafrika, samt ”African Catwalk” 2016, om den afrikanska modescenen i 16 olika afrikanska länder.

Kvällens föredrag tar avstamp i hans första resa till Sydafrika 1994, då han följde Nelson Mandela och ANC:s valkampanj. Han kommer att berätta om sitt mångåriga arbete i Sydafrika, som utmynnade i boken ”Rainbow Transit”, men även om sitt följande stora projekt African Catwalk och om sina pågående projekt i Soweto och i Kongo, där han bl.a följer de Kongolesiska Sapeurerna. http://www.peranderspettersson.com

OBS!

ANMÄLAN = Betalning till PG 116722-0 + ditt namn och Per-Anders Pettersson

Vi kommer att bjuda in andra klubbar och det går bra att ta med någon anhörig/kompis. Info på vår Facebook

Föreläsningen kostar 50:- för medlemmar och 100:- för icke medlemmar - fika ingår

Tisd 13/11

Tisd 20/11

Inlämning av Klubbtävling 4, Tema Landskap. Redovisning 22/1 2019

Tisd 27/11

Tisd 4/12

Tisd 11/12

Julfest. Mer info kommer.

Bildinlämningar finns under program i fortsättningen

Tygmärke är framtagna att användas på Kläder eller ryggsäck. 45 kr styck

Kondektor. Här hämtar ni ut profilkläder. Prislista