Studiofotografering

Ons 4/9 18.30 Besök till Välluvs kyrka. Vi kommer att få fri tillgång till kyrkan. I denna kyrka så är det fritt fram att använda blixt. Tanken är att vi ska simulera cermonins höjdpunkter och rikta in oss på ljussättning och hur man bör bete sig som fotograf när man är i kyrkan.
(Johan, Tom, Sanna, Louise, Jenni)

18/9 19.00 Vi får besök av Markus Persson som kommer att visa och berätta om hur han gör sina fantasifulla ölfotograferingar med små medel. Vi kommer sedan att testa att ta dessa bilder i vår studio. Gå gärna in och följ honom på instagram @79mackan för att få en bild av hur han jobbar. Medtag din vanliga kamerautrustning samt stativ.

2/10 19.00 Poolfotografering. Ta med din vanliga fotoutrustning. Fungerar inte denna länken så kopiera texten och klista in i webbläsaren; https://pin.it/6gcwg2awhr5s2s
(Janna, Jörgen, Gun, Jozsef)

16/10 19.00 Photography hacks. Fix och trix med kameran och “gör själv” lösningar. Ta med din vanliga utrustning samt stativ. Gå gärna in och googla photo hacks, finns massor av ideèr.
(Mona, Noni, Jörgen E)

30/10 19.00 Vattenspegling. Fota spegelbildenCl av diverese föremål i vattendroppar eller “pölar”. Fungerar inte länken så kopiera texten och klistra in I din webbläsare;
(Claes, Magnus, Iwona)

13/11 19.00 Backlight. Googla “backlight photography”
(Christer, Bertil, Michael)

27/11 19.00 Julmys med studiogruppen. Vi preppar studion inför årets julfotografering och passar även på att fota oss själva med tomteluvor och en och annan mistel.
(Jenni, Louise)

4/12 19.00 Bildvisning och bildkritik av terminens bilder.
(Christer, Roger)

11/12 19.00 Djurfotografering med ödlor. Johan återkommer med mer info.

Vi vill gärna att ni mailar 1-2 bilder efter varje fototillfälle så vi tillsammans kan skapa en bildbank med studiobilder.
Maila till; studio.hbgfotoklubb@gmail.com
Skickar ni många eller stora filer så använd er gärna av We Transfer.

I vår studio-sektion skapas olika typer av fotoprojekt under terminens gång av medlemmarna.

Där vi t.ex. tittar på olika bilder och försöker göra en egen tolkning hur denna bild har skapats.

Av den bild vi tagit fram gemensamt, skapas en ny tolkning. Efteråt samarbetar vi tillsammans för att ta fram den nya tolkningen.

Det är allt från modeller, djur och andra föremål.

VI är ett glatt gäng på ca 20 medlemmar i denna grupp.

Ni är mycket välkomna att gå med först i Helsingborgs Fotoklubb, därefter kommer ni till vår studio-sektion.

Kolla även Facebook vad som händer

Johan

Studiobokning.

Det gamla bokningssystemet funkar inte för tillfället. Kontakta studio.hbgfotoklubb@gmail.com

för bokningstider

Pris 100 kr plusgiro: 116722-0 och skall vara inbetald senast 7 dagar efter bokningstiden. Avbokning efter bokningstiden är inte möjlig utan betalning.

Försenad inbetalning medför indragen nyckel.

Bokningsintervaller Max 4 timmar

För att så många som möjligt, speciellt helger skall kunna ha tillgång till studion så är det bara tillåtet att boka en intervall per dag. Men är inte nästkommande intervall uppbokad 60 min innan den tid du har bokat, går det att boka ytterligare en intervall.

Regler i studion!

Studion får inte användas i kommersiellt syfte, med andra ord är det inte ok att bedriva verksamhet vid sidan om och utnyttja studion.

En annan viktig sak är att vara rädd om inventarierna och följa regler som finns i lokalen. Skulle något gå sönder så meddela Johan!

Svart och vit bakgrund får endast hissas ner till golvets början, därefter lägges lämplig plastbelagd presening på golvet. Detta gör att vi sparar  bakgrundspapper, vilket är dyrt att införskaffa.